octubre 18, 2016

Menjador

“Partim de menús equilibrats, de lactants, menjar triturat i menjar sòlid i ens adaptem a les necessitats del nen si un dia necessita un menú especial.”

Importància del Menjar

El que els nens mengen influeix en el seu creixement i desenvolupament, afecta la seva salut tant en la infància com en l’adolescència i pot contribuir a l’aparició de malalties. Actualment estan apareixent malalties que fins ara eren rares que es produïssin durant la infància, a conseqüència d’una alimentació incorrecte i l’excessiu sedentarisme. A l’escola tenim un projecte en el qual els nens es senten protagonistes de l’hora de dinar i participen activament d’aquesta estona perquè sigui agradable.

 

Projecte Del Menjador

A l’escola les rutines quotidianes ocupen gran part del temps i de la vida del nen i es reparteixen al llarg del dia. Aquestes rutines ajuden al nen a situar-se en el temps alhora que l’ajuden a sentir-se segurs i anticipar-se a les situacions i per tant saber què passarà en tot moment. Com ho fem?

  • Els infants abans d’anar al menjador es renten les mans
  • Juntament amb la mestra, van al menjador, on es posen la bata i el pitet. Agafen un tovalló, una cullera i una forquilla i seuen a taula.
  • El primer plat es dona ja servit.
  • El segon plat és serveix en bols de vidre situats al centre de la taula. Cada infant es posa al plat la quantitat que vol menjar (sempre sota la supervisió de la mestra).
  • Un cop hagin acabat de dinar, llencen el tovalló a les escombraries, es treuen el pitet i la bata.
  • Seguidament poden marxar a les classes per realitzar la rutina d’higiene abans d’anar a dormir.

* Els nens es troben a taula material de vidre, que és el que es trobaran a la vida diària. Aquest projecte el duen a terme entre els 18 mesos i els 2 anys sempre valorant les necessitats del grup-classe.

PORTES OBERTES

CURS 2019/2020

DISSABTE DIA 13 D’ABRIL A LES 11H

VINE A CONÈIXE’NS